צור קשר

להזמנת קייטרינג, ארוחות מיוחדות לקבוצות קטנות, ארוחות קונספט או הרשמה להנחיה אישית וסדנאות,

צרו קשר עם דגנית:
052-2558710
7gamadim@walla.com

בית הקפה

PostHeaderIcon אצא לי השוקה

אני אוהבת שווקים!! מכל סוג ומכל מין בראש המצעד שווקי עתיקות, .כשאני נוסעת ללונדון תכנון ימי הנסיעה לפי פעילות שווקי העתיקות. הפעילות הרצינית בשווקי העתיקות באנגליה מתרחשת מוקדם בבוקר, אז ,מגיעים הסוחרים ומתחילים להעביר סחורה מיד ליד, כשכל עסקה עולה מחירה של הסחורה. אם רוצים למצוא מציאות או כפי שאומרים האנגלים "לצוד" סחורה זולה י שלהקדים ולבוא לשוק. אני מכוונת את השעון לארבע וחצי בבוקר, מזמינה מונית מראש , מצוידת בפנס כיס מתייצבת בשוק עם כל הסוחרים. המראה הזוי בעיקר בחורף: אפלולי, ערפל, דוכנים דוכנים ועשרות אנשים עם פנסי כיס מסתובבים "צדים" מציאות,.

בשעה שמונה מבחינת משכימי קום כבר צהריים, הולכים לאכול תפוח אדמה אפוי ממולא בשעועית. כל אחד מוציא את שלל הצייד, לפעמים באור יום זה כבר נראה קצת אחרת: פחות עתיק ואולי לא ממש זהב. אני חוזרת למלון עם שלל כלים מפורצלן, תכשיטים וגמדים זעירים. לגבי שותפי לטיול היום רק התחיל, ואני מיציתי יומיים ביום.

במקום שני במצעד צועדים בבטחה שווקי האוכל ותבלינים..בקרלה ביקרתי בשוק דגים מדהים ומסריח להפליא. בסוף היום עורכים במקום מכירה פומבית של הדגה. לא נשכח את שוקי התבלינים בדלהי ובומבי שהסיור בהם מרתק , אדי הפלפל החריף עולים באף ואתה נמלט מהם דומע אך מרוצה. כשנחתתי בבנקוק המקום הראשון אליו ביקשתי ללכת היה שוק הפירות, טעמתי מכל פרי חדש וישן וקינחתי בשוק הפרחים המדהים.

שוק פירות וירקות במונאר הודו

בורסת דגים בקוצ'ין דרום הודו

לפעמים אני אוהבת להיות תיירת בעירי, לקום בבוקר לעשות סיור שווקים, ללכת לשוק הפשפשים לאכול מאפה מדהים במרגוזה, לנגב חומוס, או לשבת באיטלקיה , על הדרך אני צדה כמה כלים חדשים לבית הקפה, ומחפשת גמדים לאוסף.

בשוק הכרמל אני נעצרת בדוכנים המדהימים של צמחי תבלין מכל המינים, הפירות הכי יפים והכי טובים בשוק ואוהבת לקנח בבית קפה קטן שפתחו האמצע השוק שהוא מין בועה מודרנית בלב השוק.

פעם הייתי תיירת בשוק לוינסקי. לפני שלוש עשרה שנים התחלתי לעבוד באזור ומאז הוא בייתי השני. את בית הקפה שלי הקמתי במרחק שתי פסיעות מהשוק וכמה מהמנות בבית הקפה יש השפעה ברורה של שוק לוינסקי.

שוק לוינסקי הוא בעיקר שוק של אוכל, הוא הוקם בשנות ה-20 על בשכונת נווה שאנן המתפתחת על ידי יהודי סלוניקי. יותר מאוחר הצטרפו הטורקים לחגיגה. וכשנפל השאח הפרסי ואלפי יהודים הגיעו מאירן עם הרבה כסף, רכשו דוכנים השוק ואז נוספו דוכנים ופירות יבשים מכל הסוגים והמינים. זקני שוק לוינסקי מספרים על עולים חדשים מאירן שהגיעו עם מזוודות מלאות בכסף הציעו לסוחרי שוק לוינסקי את המזוודה תמורת פינוי מיידי, וכך בסוף יום עבודה הלך הסוחר לביתו עם מזוודת כסף אך ללא דוכן. אינני יודעת אם הסיפור נכון או אגדה אורבנית אך התמהיל של אוכל יווני, טורקי, ופרסי הוא שעושה אותו לכל כך מיוחד.

בין ארוחות הבוקר בימי שישי אני עושה ארוחת שוק לוינסקי שכדרכן של ארוחות שוק היא משתנה

אך תמיד היא מורכבת מחומרי הגלם מהשוק, מהזיתים המדהימים מהדוכנים, מהגבינות הנהדרות, והתבלינים המיוחדים.

אני מנדבת כמה מתכונים שנעשו בהשפעת שוק לוינסקי:

קיש חיים רפאל

תחילתו של הקיש אצל חיים רפאל כמובן, שם אני קונה גמבה אדומה קלויה בחומץ, פרוסות חצילים מטוגנות ומתובלות, קישואים עם נענע, שום קלוי וגבינה יוונית מלוחה הישר מסלוניקי גבינת פרמזן ואם עוד משהו מוצא חן יתקבל בברכה, לא משנה הכמות כי מה שלא יכנס לקיש יאכל בשמחה על ידי בני הבית.

לבצק:

340. גר' חמאה קרה חתוכה לריבועים

550 גר' קמח

100 גר' מי קרח

7 גר' מלח

25 גר' סוכר

1/2 כפית חומץ

2 ענפי תימין

שמים בקערת המיקסר חמאה וקמח

מערבלים עד לקבלת מרקם חולי.

מוסיפים את הסוכר והמלח ומייד לאחר מכן את המים הקרים עם החומץ.

מערבבים עד להתאחדות הבצק, יש להימנע מערבול יתר הפוגע בפריכות הבצק.

מעבירים את הבצק לשיש לשים כמה לישות אוספים לכדור משטחים טיפה ומכניסים למקרר לקירור לשעה לפחות.

משמנים בחמאה תבנית בקוטר 28 ס"מ. (כמות הבצק מספיקה לשלושה קישים)

מרדדים את הבצק בעובי של כ-1/2 ס"מ בעזרת המערוך מעבירים את הבצק לתבנית בעדינות.

מצמידים את הבצק לשולי התבנית ומסירים את עודפי הבצק.

מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

אופים אפייה מוקדמת:

מרפדים את התבנית בנייר כסף, שמים בתבנית שעועית יבשה ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות חצי שעה.

רוטב רויאל:

2 קופסאות שמנת מתוקה

4 ביצים

5 כפות קמח

מלח, פלפל לבן

3 שיני שום

מכניסים למסורה וטוחנים במערבל יד.

הרכבת הקיש:

זורים על תחתית הקיש גבינת פרמזן, שמים בסדר נאה את פרוסות החצילים, את הקישואים, חותכים את הגמבה לרצועות ומסדרים מעל, מוציאים מהשום את התוכן ומפזרים, חותכים את הגבינה היוונית לקוביות ומוסיפים, יוצקים מתערובת רוטב הרויאל , מפזרים מעל גבינת פרמזן, ניתן לקשט בצנוברים או בגרעיני דלעת.

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 45 דקות.

כשמוציאים את המאפה מהתנור נותנים לנוח כעשר דקות עד שיתייצב ורק אז חותכים.

הקיש מצוין להקפאה, מחזיק במקפיא עד חודש

Leave a Reply

חפשו באתר
פוסטים לפי נושאים
הגמדים…

Parse error: syntax error, unexpected end of file, expecting variable (T_VARIABLE) or heredoc end (T_END_HEREDOC) or ${ (T_DOLLAR_OPEN_CURLY_BRACES) or {$ (T_CURLY_OPEN) in /home/shroniku/public_html/7gamadim/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/footer.php on line 5