צור קשר

להזמנת קייטרינג, ארוחות מיוחדות לקבוצות קטנות, ארוחות קונספט או הרשמה להנחיה אישית וסדנאות,

צרו קשר עם דגנית:
052-2558710
7gamadim@walla.com

בית הקפה

PostHeaderIcon האם אתה איש של ארוחת בוקר

מי שרוצה לעייף אותי בבנליות משעממת שישאל; האם את טיפוס של בוקר או של לילה. אז רבותי בבוקר אני כולי של הבוקר ובלילה אני לגמרי לילה.

אבל אם בכל זאת אתם מאותם אנשים אשר חייבים לחלק את זולתכם לקטגוריות הרי לכם טיפ קטן; אני ללא כל ספק טיפוס של ארוחת בוקר.

לפני שנים רבות בצעירותי טיול ראשון לאירופה עם חבר חדש מי שלימים היה בעלי. איטליה קמים בבוקר במלון קטן ואז מגיעה הצעה שללא כל ספק לא תגיע היום: "דגנית כוס קפה נצא לדרך נראה כמה דברים יפים ואחר כך נוכל ארוחת בוקר טובה." ביישנית צנועה קיקור קטן בבטן אבל הסכמתי.

במדרגות הספרדיות קירקור בגודל בינוני, אני נושמת נשימות עמוקות אולי ימנעו את הקירקורים הבאים . בכנסיית מתחיל להסתובב לי הראש. ב….אני מפסיקה לחייך וב….אני לחלוטין מאבדת קשר עם הסביבה, וכשבן זוגי שואל את לא אוהבת את רומא תראי כמה יפה , אני מאבדת את העדינות הבתולית של תחילת היחסים ומתפרצת בקול צעקה לעזזל רומא ,אני רעבה אני חייבת לאכול בוקר.

המסר קרוב לוודאי היה חד משמעי. אחרי שלושים שנה הוא עוד פועל. אנחנו מרבים בהליכות בוקר מוקדמות בשפת הים ותמיד כשאנו מסיימים את ההליכה אומר בן זוגי את רואה שכל בעלי בית הקפה בים רבים בניהם . הם רבים אצל מי תספקי את התיאבון הבריא של הבוקר.

ארוחת הבוקר בעיני היא הארוחה החשובה והטעימה במהלך היום . כי איזה ארוחה אוכלים אחרי צום של שתיים עשרה שעות רצופות.?

דגמתי כבר כל ארוחת בוקר בעיר ואני תמיד נכונה לדגום נוספות

כשפתחתי את בית הקפה החלטתי שאלי לא תהיינה ארוחות בוקר משעממות שניתן להכין בבית בחטף, בארוחה תמיד יהיו מרכיבים מיוחדים עם מגע יד אישי.

בימי שישי אני נותנת דרור לדמיון בכל יום שישי אני עורכת ארוחת בוקר בסגנון שונה: ארוחת בוקר בלקנית, ארוחה מכל טוב שוק לוינסקי, ארוחה ספרדית . אך גולת הכותרת היא ארוחה הונגרית מבית אמא, אשר קנתה לה קהל אוהדים לא כולם הונגרים דווקא.

אוכל הונגרי שנהגתי לאכול בבית סבתי ואימי, לא כולו במקור שייך לארוחת בוקר, עשיתי לו הסבה עידנתי ובניתי ארוחת בוקר מאד לא סטנדרטית.

אני תורמת לטובת הסועדים שביקרו וביקשו כמה מתכונים וזוהי רק ההתחלה .בשבועות הקרובים אוסיף עוד.

לאצ'ו הונגרי

הגירסה ההונגרית לשקשוקה, האוכל ההונגרי מושפע מהמטבח הטורקי , הלאצ'ו ההונגרי מכיל יותר פלפלים מעגבניות ויש שעושים אותו מפלפלים בלבד. הוא משופע בפפריקה הנותנת צבע אדמוני וחריפות נעימה. ניתן לאכול אותו קר או חם. בארוחת בוקר אני מעדיפה את הגרסה החמה .

1 קילוגרם פלפלים מ 3 צבעים חתוכים לקוביות קטנות

3 בצלים אדומים חתוכים לריבועים

1/2 קילו עגבניות אדומות בשלות חתוכות לריבועים

1/2 כפית פפריקה חריפה

כפית פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר לאיון החמיצות והדגשת החריפות

10 ביצים

שמן לטיגון

פטרוזיליה קצוצה דק

כמובן שבנושא התבלינים ניתן לשחק על פי הטעם האישי.

מטגנים במעט שמן לפי סדר בצל, עד שמזהיב , קוביות פלפלים עד שמתרככות, מוסיפים את העגבניות מלח, פפריקה ומבשלים כ עשרים דקות.

טורפים את הביצים בקערה שופכים לתוך התבשיל ומערבבים עד להתגבשות.

שמים בצלחות הגשה ,זורים פטרוליה. טובלים חלה טרייה ונהנים מכל ביס.

קרזט

גבינה הונגריה אדומה-גרסה לייט

ההונגרים נוהגים לעשות את הגבינה עם כמויות חמאה, אני הסבתי אותה לגרסת בריאות כל כך פשוט וכל כך טעים.

1 חבילה גבינה לבנה במשקל 1/2 קילו.

צרור גבעולי עירית קצוצים דק

צרור גבעולי שמיר קצוץ דק

3 כפיות פפריקה מתוקה

1/2 כפית קימל טחון

מלח פלפל לפי הטעם.

מערבבים את כל המרכיבים ומחכים כחצי שעה עד שיתמזגו.

Leave a Reply

חפשו באתר
פוסטים לפי נושאים
הגמדים…

Parse error: syntax error, unexpected end of file, expecting variable (T_VARIABLE) or heredoc end (T_END_HEREDOC) or ${ (T_DOLLAR_OPEN_CURLY_BRACES) or {$ (T_CURLY_OPEN) in /home/shroniku/public_html/7gamadim/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/footer.php on line 5